آغاز تمدن(پادشاهی هوشنگ)
در آغاز مردمان پراكنده می زیستند و پوشش از برگ می ساختند و خورش آنان از گیاه و میوه درختان بود. كیومرث پادشاه نخستین جهان، مردمان را گرد كرد و به فرمان خود درآورد و آئین شاهی را بنیاد گذارد و مردم را به خورش و پوشش بهتر رهبری كرد. سیامك به دست فرزند اهریمن كشته شد و امان نیافت تا در این راه گامی بردارد.
هوشنگ : اما هوشنگ پادشاهی هوشمند و بینا دل بود و به آبادانی جهان كمر بست. هوشنگ نخستین كسی بود كه آهن را شناخت و آن را از دل سنگ بیرون آورد. چون بر این فلز گرانمایه دست یافت، پیشه آهنگری را بنیاد گذاشت و تبر و اره و تیشه از آهن ساخت. چون این كار ساخته شد، راه و رسم كشاورزی را آغاز نهاد. نخست به آبیاری گرایید و با كندن جویها آب رودخانه را به دشت و هامون برد. آنگاه بذرافشاندن و كاشتن و درودن را به مردمان اموخت و مردمان كارآمد را به برزگری گذاشت.
بدینگونه كار خورش مردم بسامان رسید و هركس توانست در خانه خود نان تهیه كند .
در كیش و آیین یزدان پرستی ، هوشنگ پیرو نیای خود كیومرث بود و گرامی داشتن آتش و نیایش آن نیز از زمان هوشنگ آغاز شد ، چه نخست او بود كه آتش را از سنگ پدید آورد .
پدیدار شدن آتش : و آن چنان بود كه یك روز هوشنگ با گروهی از یاران خود به سوی كوه می رفت، ناگاه از دور، ماری سیاه رنگ و تیزتاز و هول انگیز پدیدار شد. دو چشم بر سر داشت و از دهانش دود برمی خواست. هوشنگ دلیر و چالاك بود. سنگی برداشت و پیش رفت و آنرا به نیروی تمام، به سوی مار پرتاب كرد. مارپیش از آنكه سنگ به آن برسد، از جا برجست وسنگی كه هوشنگ پرتاب كرده بود، به سنگی دیگر خورد و هردو در هم شكستند و شراره های آتش به اطراف جستن كرد و فروغی رخشنده پدید آمد. هرچند مار كشته نشد اما راز آتش گشوده شد. هوشنگ جهان آفرین را ستایش كرد و گفت:
این فروغ، فروغ ایزدی است باید آنرا گرامی بداریم و بدان شاد باشیم.
چون شب فرارسید فرمان داد تا به همان گونه شراره از سنگ جهاندند و آتشی بزرگ برپا كردند و به پاس فروغی كه ایزد بر هوشنگ آشكار كرده بودجشن ساختند و شادی كردند.
می گویند كه «جشن سده» كه نزد ایرانیان قدیم بسیار گرامی بود و به هنگام آن آتش می افروختند از آن شب به یادگار مانده است.
كوشش هوشنگ به اینجا پایان نگرفت. فره ایزدی با وی بود و او را بر كارهای بزرگ توانا می كرد.
هوشنگ بود كه دامهای اهلی را چون گاو و خر و گوسفند، از دامهای نخجیری چون گور و گوزن جدا ساخت، تا هم مایه خوراك مردمان باشند و هم در ورزیدن زمین و كشاورزی به كار آیند.
از جانوران دونده آنها را كه چون سنجاب و قاقم و روباه و سمور، پوست نرم و نیكو داشتند برگزید تا مردمان پوست آنها را بر خود بپوشند.
بدینگونه هوشنگ، عمر خود را به كوشش و اندیشه و جستجو برای آبادانی جهان و آسایش مردمان بكار برد و جهان را آبادتر از آنچه به وی رسیده بود، به تهمورث سپرد.
آرش کمانگیر
آرش کمانگیر که با پرتاب تیری از یکی از بلندیهای البرز به سوی کوهی در کرانه آمو دریا مرز ایران وتوران را نشانه نهاد در زمان منوچهرشاه میزیست. در اوستا نام او به گونه (اَرِخش) و در پهلوی (شِپاک تیر) و درپارسی شیوا تیر و آرش کمانگیر است و مشهور به سخت کمان و تیر تیزرو است.بهرام چوبین سردار نامی ایران خود را از تبار آرش می دانست.ابوریحان بیرونی در مورد آرش کمانگیر چنین می گوید: پس از آنکه افراسیاب بر منوچهر چیره شد و در تپورستان(طبرستان)گرداگرد او را گرفت،بر این پیمان شدند که مرزایران و توران با پرتاب تیری نشانه شود.در این هنگام فرشته اسفندارمذ (سپندارمذگان) نمایان شد و فرمان داد تا تیروکمانی چنان که در اوستا بیان شده است،برگزینندآنگاه آرش را که مرد پاک و حکیم و دینداری بود،برای انداختن تیر بیاورند.آرش برهنه شد و بدن خویش رابه کسان نمایاند وگفت:ای پادشاه و ای مردم!به تنم بنگرید. مرا زخم و بیماری نیست؛ولی میدانم که پس ازانداختن تیر،پاره پاره شوم و فدای شما گردم.پس از آن،دست به چله کمان بردوبه نیروی خداداد تیر از شست رها کردوخود جان داد.اهورمزدا به باد دستورداد تا تیر را نگاهداری کند.آن تیر از کوه رویان به دورترین مکان خاور،به فرغانه رسید و به ریشه درخت گردکانی(که درجهان بزرگتر از آن درختی نبود)نشست.آنجا را مرز ایران و توران شناختند.گویند ازآن جا که تیرپرتاب شدتا بدان جایی که فرونشست شستهزارفرسنگ درازا است.
آرش کمانگیر
این نوشته به تاریخ17 مهر ماه2568 شاهنشاهی نوشته شد.
درود بر آرش کمانکیر
پاسخحذفدرود بر نوشین
پاسخحذفدرود بر آریاییان
پاینده نجد ایران
شاد زیوی
درود
پاسخحذفبسیار نیکو بود
پاینده ایران
درود بربانو نوشین نازنین.
پاسخحذف...کار خوبی بود.آفرین...
...هرچه ازایران بزرگ پارسی بدانیم،کم است...
...تادیداری دیگر...
درود
پاسخحذفبا ((درفشانی های خمینی درباره چند دانشمند بزرگ)) به روز شدم.
بدرود. پاینده ایران
بگفتا فروغیست این ایزدی
پاسخحذفپرستید باید اگر بخردی
شب آمد برافروخت آتش چو کوه
همان شاه در گرد او با گروه
یکی جشن کرد آن شب و باده خورد
سده نام آن جشن فرخنده کرد
ز هوشنگ ماند این سده یادگار
بسی باد چون او دگر شهریار
کز آباد کردن جهان شاد کرد
جهانی به نیکی ازو یاد کرد...
همیشه پیروز باشی نوشین جان!
راستی! من همچنان آمادگی بحث درباره آن مطلبم که غمگینت کرده بود را دارمها!!!
به امید ایرانی سبز.
پاسخحذفسلام دوست خوبم عالی بود عالی.
درود.
درود نوشین جان
پاسخحذفبسیار زیبا و جالب بود
پیروز باشید
پاینده ایران
از حضورت در تارنمای خودم خوشحال میشوم
پاسخحذفبا سلام - از اینکه با حساسیت به مطالب واکنش نشان میدید ممنونم و اما در مورد فریدا ایشان در همان جوانی به خاطر حادثه ای که برایش پیش آمد دچار آسیب دیدگی شدیدی در ستون فقرات شد و به همین دلیل دیگه هرگز نتونست بچه دار بشه اتفاقن با اینکه دکترها توصیه کردند که سعی نکنه بچه دار بشه این کار و کرد اما موفق نشد دوره بارداری رو کامل کنه - خب امیدوارم حالا با من هم عقیده شده باشید- زنده باشید
پاسخحذفدرود نوشین عزیز
پاسخحذفممنون به خاطر این مطالب آموزنده ات
می خوانیم و یاد می گیریم که چه تمدن با شکوهی در ایران بوده است
که متاسفانه بیشتر به خاطر بی لیاقتی خود ما ایرانیها و حمله اعراب و غیره به این سرزمین بر باد رفت
ممنون و موفق باشین
به امید ایرانی سبز.
پاسخحذف13آبان روز پیروزی دیگر
برخیز هموطن
به امید ایرانی سبز.
پاسخحذفآپم:
با زم خــــــــــــــــــــــبر :
درود
پاسخحذفبه یاد رضا فاضلی
به روز شد.
بدرود. پاینده ایران
درود
پاسخحذفبا ((20 مهر بزرگداشت حافظ شیرازی)) به روز شدم.
بدرود. پاینده ایران
با مذهب حافظ به روزم
پاسخحذفبه امید ایرانی سبز.
پاسخحذفبازم آپم :
اخبـــــــــــــــــــار جـــــــــــــــد یـــــــــد:
به امید ایرانی سبز.
پاسخحذفیه داستان واقعی که واقعا اشکمو در آورد .
به امید ایرانی سبز.
پاسخحذفباز هم منتظری نشان داد که حلال زاده ترین است : نيروهاى مسلح سل احشان را د ر مقابل دشمن بگيرند نه مردم//حفظ نظام يك واجب نفسى نيست
جنبش سبز را بهتر بشناسیم
پاسخحذفبه شاهکار آریایی بیایید
مدیریت وبلاگ رسمی شهبانوفرح
پاسخحذفباتشکر از حضور گرم شما
نوشین جان شرمنده ام آخه مشغله کاری داشتم به هیچ وبلاگ یا...سر نمیزدم
مرا ببخش
راستی اگه یه کم توجه کنی روی بنر بالا نوشته ایمیل وبلاگ را!
shahbanoo_farah@yahoo.com
با امید پیروزی نور بر تاریکی
تارنمای گفتگو با پرسش یک زرتشتی در مورد حجاب بروزه
پاسخحذفدرود
پاسخحذف((به یاد رضا فاضلی)) به روز شد.
بدرود. پاینده ایران
با درود
پاسخحذفبا ((به بهانه 13 آبان)) توصیه هایی درباره راهپیمایی 13 آبان در شهرستانها دارم.
بدرود
درود
پاسخحذفخوب اونموقع كه همه تمدنها اينطور بوده چون براي زنده موندن نياز بوده
جالب بود
بدرود
درود به هر چه آدم چه ایرانی چه افغانی چه اروپایی همه به جز اعرابی که مادر مارو به عذامون کشوندن و بیچارمون کردن از گذشته اینا مثل پشه ویزویز کردند تا زهرشون رو به خاکمون زدند و زبان پاکمون هم رو به عربی شد حتی سلام کردن ما که در گذشته زیبا درود بود.من نه مسلمانم نه زرتشت نه مسیحی نه... ولی یک خدا دارم و یک روز حساب همه ادیان ضعیفن به زرتشت باید نازید و افتخار کرد که در زمانهای آنقدر دور خوب بود ولی الان جوابگو نیست همونطور که هیچکدوم جوابگو نیستن و هزاران سال از همه میگذرد الان دوره زمان تعقل اگر به مسیح بگرویم که 1000تا ضد و نقیض داره اسلام هم که کشت و کشتار زرتشت هم که طبقه بندی مردم رو در بر داره پس باید مردم و کشور خرد گرا و سالمی داشته باشیم امیدئارم که مزدای بزرگ که همیشه یاور ایرانیان بوده باز به داد ما برسه پرپر شدیم.آرزوی موفقیت رو هم برای شما خواهر گرامی و هم برای همه مردم دنیا دارم و آرزوی اندکی فهم و شعور برای عرب های دنیا.بهم سر بزنید خوشحال میشم.
پاسخحذف